МЕРТ пропонує оптимізувати систему видобутку корисних копалин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ пропонує оптимізувати систему видобутку корисних копалин

Казна та Політика
106
Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) пропонує провести аудит і надалі оптимізувати систему видачі дозволів на видобуток корисних копалин, а також впровадити систему інвестиційних зобов’язань при наданні дозволів на видобуток критичних і стратегічних видів сировини.
Відповідні положення містяться в проекті Стратегії розвитку промислового комплексу до 2025 року, який оприлюднений на сайті МЕРТ для громадського обговорення.
Документ також передбачає аудит чинного механізму преференцій для секторів промисловості, оптимізацію законодавства в сфері державно-приватного партнерства (ДПП) і залучення проектів ДПП в промислову галузь для створення промислової інфраструктури.
“У 2010-2017 рр. зареєстровано 186 відповідних договорів (ДПП – ред.). При цьому лише 1% загальної кількості зазначених договорів реалізується в промисловості”, – вказується в проекті.
Документ також пропонує удосконалити систему підготовки професійних кадрів відповідно до потреб промисловості. Його автори вказують, що трудові ресурси в Україні тільки частково відповідають потребам ринку праці і, зокрема, промисловості. У зв’язку з цим пропонується коригувати державне замовлення на підготовку фахівців з урахуванням потреб роботодавців конкретного регіону.
Серед інших завдань проект також спрямований на цифровізацію промисловості: “Якісний прорив у розвитку вітчизняної промислової сфери можливий завдяки переходу на принципи і основи концепції “Індустрія 4.0”. Її суть полягає в оцифруванні всіх матеріальних активів і інтеграції в цифрові екосистеми і ланцюги доданої вартості країн-партнерів”.
Зокрема, мова йде про імплементацію міжнародних стандартів щодо автоматизації промислового виробництва і застосування ІТ в промисловості, а також внесення нових професій з цифровими компетенціями до Державного класифікатора професій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас