Коломойський спрогнозував строки розгляду позову ПриватБанку до екс-власників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський спрогнозував строки розгляду позову ПриватБанку до екс-власників

Фондовий ринок
775
Один з екс-власників ПриватБанку Ігор Коломойський прогнозує розгляд Високим судом Лондона справи по суті за позовом ПриватБанку до екс-власників фінустанови не раніше 2020 року.
“Суд є суд, ми ж не можемо заздалегідь знати, як він закінчиться, але я дуже оптимістично налаштований щодо нього. Я вважаю, що Лондонський суд – це та юрисдикція, де доведеться сторонам все відкрито показувати, розповідати, як було і чого не було. У цьому суді, я думаю, ми дійдемо до цього розгляду. Щоправда, він буде не скоро і, швидше за все, вже при іншій владі в Україні: як прогнозують мені мої адвокати, це буде не раніше 2020 року”, – сказав В. Коломойський в інтерв’ю програмі “Схеми” – спільного проекту “Радіо Свобода” і телеканалу “UA:Перший”.
При цьому він зазначив, що активи екс-власників фінустанови не арештовано, а заморожено: “На сьогоднішній день можна констатувати, що активи не арештовано, а заморожено. Ну, заморожено і заморожено – є певний судовий наказ, який ми намагаємося виконувати. Більше того, ми зробили все, що потрібно, в тому числі розкрили свої активи”.
Коломойський також повідомив, що він не реалізує ліміт на особисті витрати, встановлений йому Високим судом Лондона.
“По-моєму, цей ліміт – 20 тис. фунтів. Я його не просто дотримуюся, я його навіть не реалізую. Я стільки грошей не витрачаю і раніше не витрачав на себе особисто. Ви розумієте, що таке 20 тис. фунтів? Це $27 тис. на тиждень. Тобто більше $100 тис. на місяць можна витратити на себе особисто. Я навіть не уявляю, на що саме, це треба постаратися”, – сказав він.
Зазначимо, залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензік аудиту Приватбанку підтвердила, що фінустанова до його націоналізації в кінці 2016 року була об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум $5,5 млрд.
ПриватБанк в грудні 2017 року подав позов до високого суду Лондона проти своїх екс-власників І. Коломойського, Г. Боголюбова, а також компаній Teamtrend Limited, Trade Point Agro Limited, Collyer Limited, Rossyn Investing Corp, Milbert Ventures Inc і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем.
Позивач домігся, що суд як забезпечувальний захід видав наказ про арешт по всьому світу активів І. Коломойського, Г. Боголюбова та зазначених шести компаній на суму більш ніж $2,5 млрд.
Суд при цьому зобов’язав І. Коломойського, Г. Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи.
Раніше ці компанії фігурували в постановах Печерського райсуду Києва від 29 липня 2016 року, якими передбачався арешт низки рахунків у кіпрській філії найбільшого в Україні ПриватБанку в рамках розслідування про заволодіння кредитами рефінансування Національного банку України на суму 19 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас