У Мінфіні розповіли, у скільки обійдеться підвищення мінімалки для українського бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, у скільки обійдеться підвищення мінімалки для українського бюджету

Казна та Політика
788
Міністерство фінансів готує грунт для формування бюджету на наступний рік і збирає дані від Держказначейства про надходження в бюджет у поточному році. За підсумками першого кварталу підвищити мінімальну заробітну плату до обумовленої Президентом суми неможливо.
Про це розповів заступник міністра фінансів Сергій Марченко.
Відповідно до вимог, Мінфін повинен розглянути у квітні поточного року можливість підвищення мінімальної заробітної плати до 4200 грн.
За підсумками перших трьох місяців 2018 року до держбюджету надійшло 193,6 млрд грн. Це становить 96,9% від запланованої суми. Планувалося, що за підсумками першого кварталу у бюджет надійде 199,7 млрд грн. Тобто на рахунках Держказначейства не вистачає 6,1 млрд грн.
Марченко розповів, що якби уряд з квітня підвищив мінімальну зарплату, то необхідно було б збільшувати витрати бюджету на цей рік, як мінімум на 13 млрд грн. Це мінімум, який необхідний для підвищення мінімальної заробітної плати рядових українців.
Також необхідні кошти для збільшення окладів працівників 1 тарифного розряду. Тобто підвищення мінімалки витягне з бюджету додаткові 13-30 млрд грн. З урахуванням недоотриманих коштів це поки що неможливо.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас