Ілон Маск вклав $100 млн у власний стартап The Boring Company — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск вклав $100 млн у власний стартап The Boring Company

Фондовий ринок
799
Компанія The Boring Company, запущена Ілона Маском для будівництва тунелів під Лос-Анджелесом, залучила перші інвестиції в обсязі $112,52 млн, з яких сам Маск вклав трохи більше $100 млн. Про це пише Axios.
Інші фінансові подробиці не розкриваються. В опублікованих документах Комісії з бірж і цінних паперів (SEC) також не уточнюється, хто виступив інвестором за угодою, однак відомо, що кошти були отримані від 31 учасника раунду – фізособи або організації.
Представники компанії в розмові з Bloomberg уточнили, що основна частина коштів (90% або трохи більше $100 млн) була отримана від Маска, а решта грошей – від інших співробітників компанії. У компанії уточнили, що жоден венчурний інвестор або зовнішні інвестори не брали участі в угоді.
При цьому ім’я самого Маска в документах компанії не значиться. Директором The Boring Company є інженер SpaceX Стів Девіс, а виконавчим директором виступає Neuralink (інша компанія Маска) Джаред Бірчалл.
Раніше The Boring Company не оголошувала про залучення інвестицій, але заробляла гроші на непрофільних проектах – продажу кепок і вогнеметів.
Раніше повідомлялося, що The Boring Company планує випустити новий продукт – схожий на конструктор LEGO набір блоків для створення скульптур і будівель.
Для створення набору використовується камінь, видобутий з проритих тунелів. Підприємець уточнив, що комплект, що складається зі зчеплених між собою цеглин в натуральну величину, “розрахований на каліфорнійські сейсмічні навантаження”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас