Українські айтішники з найманих працівників переходять у роботодавців (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські айтішники з найманих працівників переходять у роботодавців (інфографіка)

Фондовий ринок
2888
100 тис. українських ІТ-співробітників можуть створювати 290 тис. робочих місць в інших сферах. Тобто один айтішник може створити 2,9 додаткового робочого місця в Україні.
Про це повідомляють аналітики BRDO.
Експерти з ІТ-середовища відзначають ще одну важливу тенденцію. Якщо раніше більшість українських ІТ-компаній займалися аутсорсингом, пропонуючи себе як найману робочу силу, то в останні 2 роки ситуація змінилася. Тепер більшість вітчизняних ІТ-підприємств займаються розробкою власних продуктів, які в подальшому продаються і в Україні, і за кордоном.
Українські айтішники з найманих працівників переходять у роботодавців (інфографіка)
Особливо хочеться відзначити успіхи українських фахівців у медичних проектах (розробка і створення інсулінової помпи, написання софту для кардіо- і нейростимуляторів).
Але, на жаль, українська ІТ-продукція добре продається лише за кордоном, в Україні немає ні програм із закупівель, ні фінансів на розробку і супровід проектів, які можуть не тільки врятувати безліч життів, але й істотно поліпшити фінансове становище країни.
За даними асоціації «ІТ-Україна», вітчизняний ІТ-ринок стабільно зростає. У 2017 році обсяг валютної виручки показав стабільне зростання українського IT-сектору і склав, за даними PwC, $3,6 млрд. В 2018-му очікуються не менші темпи зростання — до $4,5 млрд.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас