Офіційна позиція Таскомбанку щодо ситуації навколо ТОВ "Імперія-Агро" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офіційна позиція Таскомбанку щодо ситуації навколо ТОВ "Імперія-Агро"

Особисті фінанси
29
У зв’язку з тим, що на цей час здійснюється рейдерське захоплення основних активів та товарних запасів, що є заставним майном АТ «Таскомбанк», вважаємо за необхідне надати офіційну позицію Банку.
Між АТ «Таскомбанк» та ТОВ «Імперія-Агро» укладено кредитні договори, відповідно до яких зазначена компанія отримала від Банку кредитні кошти для підтримки та розвитку своєї діяльності. В забезпечення виконання кредитних зобов’язань в заставу АТ «Таскомбанк» передане насіння соняшника та кукурудзи, хімічні добрива тощо згідно з переліком. Окрім цього, в іпотеку АТ «Таскомбанк» переданий єдиний майновий комплекс – склад, в якому зберігається заставне майно Банку.
У зв’язку з невиконанням ТОВ «Імперія-Агро» своїх зобов’язань за укладеними кредитними договорами, АТ «Таскомбанк» прийняв рішення розпочати процедуру стягнення заборгованості та приступив до фізичного огляду й інвентаризації заставного майна на складах фірми, але не завершив її з причин протидії з боку позичальника. Як наслідок, Банк не отримав підтвердження фактичної наявності предмету застави, що опосередковано свідчить про відсутність у місцях зберігання обсягу товару, відповідно до договору застави та, згідно укладеного договору, вжив заходів щодо охорони предмета застави.
Вважаємо за необхідне підкреслити, що відповідно до укладених договорів застави з ТОВ «Імперія-Агро», у випадку невиконання будь-яких зобов’язань за кредитним договором, АТ «ТАСКОМБАНК» як заставодержатель має право здійснювати охорону предмета застави, в тому числі, виставити фізичну охорону предмета застави охоронною організацією на вибір заставодержателя, з якою укладається відповідний договір охорони предмета застави.
30 березня 2018 року АТ «Таскомбанк» уклало договір охорони з фірмою, що має відповідну ліцензію для забезпечення схоронності вищезазначеного майна. Вказана охоронна фірма одразу приступила до виконання своїх зобов’язань відповідно до умов договору, проте наштовхнулася на спротив зі сторони представників ТОВ «Імперія-Агро».
З огляду на те, що наразі представниками ТОВ «Імперія-Агро» навмисно і безпідставно поширюється неправдива інформація щодо неправомірності дій з боку АТ «Таскомбанк», звертаємо увагу на те, що АТ «Таскомбанк» діє виключно в рамках правового поля, захищаючи інтереси Банку, його численних вкладників та інших клієнтів. Вимоги Банку щодо ТОВ «Імперія-Агро» поширюються виключно на предмет застави. Позичальнику запропоновано поновити та завершити інвентаризацію складських запасів, після чого Банк готовий приступити разом із компанією до відвантаження товару, що знаходиться на відповідальному зберіганні, а також товарів, які не є заставним майном Банку.
Інформуємо, що зі свого боку АТ «Таскомбанк» звернувся до правоохоронних органів з заявою стосовно шахрайських дій зі сторони посадових осіб позичальника.
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас