Щодо ситуації навколо ТОВ "Імперія-Агро": результати переговорів з власником компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щодо ситуації навколо ТОВ "Імперія-Агро": результати переговорів з власником компанії

Особисті фінанси
24
03 квітня ц.р. в Таскомбанку відбулася робоча зустріч та переговори ТОП-менеджменту Банку з власником компанії ТОВ «Імперія-Агро» Юрієм Оцабриком та його уповноваженим представником Катериною Гнатюк.
В ході переговорів сторони підтвердили готовність завершити 3 квітня ц.р. інвентаризацію заставного майна на складах компанії «Імперія-Агро» на предмет фактичної наявності на них товарних запасів — предмету застави Банку, визначивши при цьому їх реальну ринкову вартість.
Власник ТОВ «Імперія-Агро» запевнив в тому, що надасть Банку реальний список дебіторів та кредиторів компанії для наступної спільної роботи щодо визначення їх статусу.
Остаточне рішення щодо подальших дій з боку Таскомбанку буде прийнято за підсумками проведеного інвентаризаційного процесу на складах «Імперія-Агро», а також аналізу наданої інформації про дебіторів та кредиторів цієї компанії.
Таскомбанк з метою захисту інтересів своїх численних вкладників і клієнтів підтверджує намір вжити усіх необхідних заходів задля збереження товарних запасів на складах «Імперія-Агро», які де-факто перейшли у статус твердої застави – забезпечення наданих Банком компанії кредитних коштів в сумі 212 млн.грн.
Звертаємо увагу на те, що наразі Таскомбанк має справу з недобропорядним клієнтом, який протягом тривалого часу вводив Банк у оману – подавав викривлену звітність, нарощував фіктивну дебіторську заборгованість клієнтів, продавав заставу банківської установи третім особам тощо. Зі слів ТОП-менеджменту та власника компанії, реальний збиток «Імперія-Агро» складає близько 400 млн.грн.
Виявивши зазначені факти шахрайства, ми були змушені вдатися до перевірки наявності заставного майна Банку, але наштовхнулися на супротив з боку «Імперія-Агро». На цей час ми докладаємо зусиль з метою блокування спроб клієнта у розкраданні застави Таскомбанку відповідно до укладених кредитних договорів. За заявою Таскомбанку до правоохоронних органів стосовно ТОВ «Імперіа-Агро» відкрито справу про шахрайство. В рамках цього кримінального впровадження вже прийнято рішення про проведення процесуальних дій в офісах і на складах компанії «Імперія-Агро».
Таскомбанк буде і надалі оперативно та об’єктивно інформувати щодо подальшого розвитку ситуації. Просимо не реагувати на упереджену інформацію щодо триваючого процесу врегулювання спірних питань, яка продовжує поширюватися деякими інформаційними інтернет-сайтами.
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас