Навіщо Маску використовувати "кулю для вечірок" для SpaceX — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навіщо Маску використовувати "кулю для вечірок" для SpaceX

Світ
676
Глава космічної компанії SpaceX Ілон Маск поділився “божевільною” ідеєю щодо збереження після космічного старту другого ступеня ракети-носія за допомогою гігантської надувної кулі для вечірок.
“Це прозвучить божевільно, але SpaceX спробує повернути розгінний блок ракети з орбіти, використовуючи гігантську надувну кулю для вечірок”, – написав у своєму твіттері Маск.
Разом з тим Маск підкреслив, що в даний момент компанія SpaceX готує запуск ракети Falcon 9. Очікується, що він відбудеться вже 24 квітня.
З 2017 року SpaceX застосовує при стартах першу ступінь, що вже літала, проте не зберігає її повторно. Так, на початку квітня компанія використовувала перший ступінь ракети-носія, яка здійснювала запуск вантажівки до Міжнародної космічної станції в серпні минулого року. Крім того, капсула Dragon, яка відправилася до МКС, раніше вже бувала на орбітальній станції в квітні 2016 року.
Раніше глава компанії SpaceX Гвінн Шотвелл поділилася вартістю польоту на ракеті компанії, яка може доставити людей з однієї точки світу в протилежну менше ніж за годину. За її словами, ціна квитка в SpaceX буде навіть нижчою, ніж в звичному бізнес-класі відомих авіакомпаній.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас