Медреформа: приватні клініки беруть участь, але вичікують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медреформа: приватні клініки беруть участь, але вичікують

Фондовий ринок
766
Багато приватних клінік вже зареєструвалися в системі eHealth в рамках первинної ланки медичної реформи і очікувано не поспішають укладати декларації з пацієнтами.
Про те, як приватні медустанови, відреагували на медрефому, що стартувала в квітні, розповів заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк.
“У нас в системі eHealth зареєстровано багато приватних клінік, ми були раді це бачити. Але не всі вони почали укладати декларації, всі вони вичікують. Але те, що вони зареєструвалися – це дуже хороший знак”, – говорить він.
Заступник міністра зазначив, що приватні клініки “очікувано обережно ставляться до роботи з державою”.
“У статистиці наших перших двох тижнів кампанії (за вибором лікаря) по первинній медичній допомозі я побачив, що в реформу зайшли приватні медичні установи. Я їх нарахував, як мінімум, десять”, – сказав Ковтонюк.
Він також висловив думку, що приєднання приватних установ до реформи означає, що “ми зробили так, щоб приватний бізнес повірив державі і захотів взяти участь в тому, що вона робить”.
“Я сподіваюся, те ж саме відбудеться не тільки в первинній медичній допомозі, а й у спеціалізованій”, – сказав він.
За його словами, медичний бізнес хвилюється, чи буде держава платити за пацієнтів. Ковтонюк навів приклад ще однієї держпрограми “Доступні ліки”. В цьому випадку аптеки також зайняли вичікувальну позицію, а коли пройшли перші фінансові виплати, тоді хвиля приватних аптек увійшла в програму, переконавшись, що можна довіряти.
Він нагадав, що правила передбачають “безліміт” за кількістю відвідин і дзвінків пацієнта. Це світова практика, тоді лікар зацікавлений в профілактиці хвороб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас