Податківці перевірять використання "Київпастрансом" 1 млрд грн дотацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податківці перевірять використання "Київпастрансом" 1 млрд грн дотацій

Казна та Політика
164
Державна фіскальна служба перевірить комунальне підприємство “Київпастранс” на предмет виведення дотаційних коштів через фіктивні компанії.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу великих платників податків ДФС.
“Під час податкового супроводу одного з комунальних підприємств у сфері пасажирських перевезень наземним транспортом, встановлено різке збільшення обсягів придбання у грудні 2017 року порівняно з січнем 2017 року на 2 512% і листопадом 2017 року на 85%”, – сказано в повідомленні.
При цьому для забезпечення безперервної діяльності та уникнення транспортного колапсу підприємство на 2017 рік отримало дотацію з бюджету Києва в розмірі понад 1 млрд грн.
“Закриваючи бюджетний рік, щоб уникнути повернення дотаційних коштів, підприємство збільшило обсяги придбання, залучаючи недобросовісних контрагентів, а саме отримало послуги з розробки проектної документації з реконструкції, будівництва та ремонту асфальтобетонного покриття на суму 78 млн грн”, – вказують у ДФС.
При цьому в ході дослідження не встановлено реального постачальника послуг, однак простежується залучення субпідрядників, які, не маючи працівників і основних засобів, купуючи продукти харчування, продукти повсякденного вжитку, взуття, іграшки тощо – нібито виконують вищевказані послуги.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас