Почалося будівництво другої черги об'їзної дороги навколо Дніпра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Почалося будівництво другої черги об'їзної дороги навколо Дніпра

Казна та Політика
900
Сьогодні розпочалося будівництво другої черги об’їзної дороги навколо Дніпра.
Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, передає прес-служба відомства.
За словами Резніченка, перш за все, буде добудований міст, яким транспорт буде виїжджати на запорізьку трасу.
На цей проект з обласного бюджету виділено понад 40 млн грн.
“Упорядкована ділянка дозволить розвантажити правий берег обласного центру від транзитного транспорту”, – сказав Резніченко.
Він також зазначив, що для якнайшвидшого завершення всієї 7-кілометрової дороги від шосе до Південного мосту свій внесок має зробити і Держбюджет.
“Президент України Петро Порошенко наголошує, що дорожнє будівництво – один з показників якісних змін у країні. Дніпропетровщина не збавляє темпів відновлення доріг. Сприятливі погодні умови дозволили техніці вийти як на комунальні шляхи, так і на державні траси регіону. Серед важливих інфраструктурних проектів цього року – об’їзна дорога навколо Дніпра. В першу чергу добудовуємо шляхопровід в районі транспортної розв’язки», – зазначив Резніченко.
Зараз при виїзді на запорізьке шосе водії роблять «петлю» через поля. Цю дорогу проклали п’ять років тому як тимчасову. Однак добудова шляхопроводу дозволить виїжджати на трасу прямо, нічого не об’їжджаючи.
Резніченко зазначив, що за технічною документацією на роботи піде півроку. Крім того, в цьому році буде повністю відремонтована сама автомагістраль на Запоріжжя.
“З Дніпра пролягатиме рівна дорога з якісним покриттям”, – додав голова ДніпрОДА.
Наступна ділянка на об’їзній – дорога на аеропорт і Південний міст. Підрядники повинні прокласти 7 км шляху. Загальна вартість робіт – майже 500 млн грн.
За прогнозами, завдяки будівництву об’їзної навколо Дніпра збільшиться пропускна здатність доріг і за межі міста вийде значна частина транспорту, в основному вантажного. Дніпропетровська область є лідером серед регіонів за темпами ремонту доріг. Так, в минулому році в Дніпропетровській області відремонтували майже 70 км доріг державного значення в криворізькому, донецькому, полтавському та запорізькому напрямках.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас