ДФС розпочала стягнення 145,3 млн гривень податків з однієї з мереж АЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС розпочала стягнення 145,3 млн гривень податків з однієї з мереж АЗС

Фондовий ринок
494
Офіс з обслуговування великих платників податків Державної фіскальної служби (ДФС) розпочав процедуру стягнення 145,3 млн гривень донарахувань з компанії “Вог Трейдинг” (мережа заправок WOG).
Про це повідомляє прес-служба ДФС.
Як повідомляється, Львівський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність зазначеної суми донарахування податків за придбання пального у фіктивних підприємств, завдяки чому Офіс великих платників податків зміг розпочати процедуру стягнення цих донарахувань.
У ДФС пояснили, що схему мінімізації ПДВ за рахунок залучення фіктивних підприємств викрили під час проведення Офісом контрольно-перевірочних заходів щодо підприємства, яке здійснює діяльність у сфері оптової торгівлі пальним. ТОВ “Вог Трейдинг” з метою мінімізації платежів до бюджету здійснювало перерахування коштів на адресу фіктивних підприємств за нібито паливно-мастильні матеріали (дизпаливо).
Зараз підприємству призначений податковий керуючий, сформовано та вручено боржнику податкову вимогу, рішення про опис майна. В даний час податковим керуючим проводиться аналіз майнового стану платника та виявлення ліквідного майна боржника для подальшого його опису у податкову заставу.
У разі перешкоджання діям посадової особи контролюючого органу будуть вжиті заходи згідно з чинним законодавством. Нагадаємо, Київський апеляційний господарський суд підтвердив рішення Антимонопольного комітету України про штраф дистриб’ютора сигарет “Тедіс Україна” на 431 млн гривень.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас