Затверджено тарифи на приймання та доставку друкованих видань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затверджено тарифи на приймання та доставку друкованих видань

Особисті фінанси
230
Міністерство інфраструктури України затвердило тарифи ПАТ “Укрпошта” на приймання та доставку періодичних друкованих видань за передплатою.
Як повідомила прес-служба “Укрпошти”, документ зареєстровано в Мін’юсті й опубліковано 12 квітня.
“Цей наказ повинен забезпечити мінімальну рентабельність надання послуг, адже в 2017 році держпідприємства продовжили надавати послуги з доставки та приймання газет і журналів нижче від собівартості, що негативно позначається на фінансовому стані ПАТ “Укрпошта” та ДП “Преса” і призводить до збитків”, – наголошується в повідомленні.
Враховуючи необхідність забезпечення стабільної роботи національного оператора поштового зв’язку, тарифи будуть змінюватися в два етапи. Перший етап триватиме з 1 липня до 31 грудня 2018 року, коли тарифи будуть підвищуватися в середньому на 24,7%. Другий етап передбачає підвищення з 1 січня 2019 рівня тарифів на 19,2% порівняно з першим.
Тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою для видань, на які поширюється дія ст. 9 закону “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів”, повинні складати не більше ніж 40% собівартості виготовлення одного примірника передплатного видання. Тобто якщо редакції (видавництва) не змінять собівартості видання, ухвалений наказ не вплине на вартість послуг з приймання та доставки цих видань.
Для передплатників, які оформили передплату на рік, ціна доставки в 2018 році не зміниться.
“Укрпошта” доставляє друковані видання в 30 тис. населених пунктів України. Для доставки періодичних видань задіяні майже 31 тис. листонош і близько 3 тис. одиниць автотранспорту. Перевезення пошти та друкованих видань проводиться більш ніж за 3,1 тис. поштовими маршрутами загальною протяжністю понад 311,8 тис. км. Вартість послуг з розповсюдження періодичного друкованого видання за передплатою складає в середньому 15-20% від загальної вартості видання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас