Reuters: Іспанія зібралася продати Саудівській Аравії військові кораблі за 2,2 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Reuters: Іспанія зібралася продати Саудівській Аравії військові кораблі за 2,2 млрд дол.

Світ
321
Принц Саудівської Аравії і міністр оборони Іспанії підписали “виконавче резюме, щоб полегшити необхідні процедури”, щоб міністерство оборони Саудівської Аравії підписало контракт з іспанським державним суднобудівником Navantia на постачання військових кораблів, йдеться в заяві уряду Саудівської Аравії, повідомляє Reuters.
Також було підписано ще одну угоду між державною компанією Саудівської Аравії військової промисловості і Navantia, але без оприлюднення додаткової інформації про цю угоду.
В іспанському міністерстві оборони повідомили, що в рамках угоди Navantia продасть п’ять невеликих військових кораблів, армія Іспанії буде готувати військовослужбовців Саудівської Аравії, а підрядники побудують військово-морський будівельний центр в королівстві.
Групи кампаній Amnesty International, іспанська FundiPau, Greenpeace і Oxfam закликали Іспанію припинити продаж військової техніки саудівцям, звинувачуючи королівство в зловживанні правами людини.
За словами джерела, обидві сторони ведуть переговори про угоду щодо військових кораблів з 2015 року, але остаточний контракт між міністерством оборони Саудівської Аравії і Navantia займе більше часу.
Представник галузі підтвердив деталі угоди, хоча Navantia відмовилася від коментарів.
Саудівський наслідний принц Мохаммед бін Салман, який обіймає посаду міністра оборони і контролює економічну і енергетичну політику, зустрівся з королем Іспанії Феліпе VI в палаці Зарзуела на околиці Мадрида.
Він також зустрівся з прем’єр-міністром Маріано Рахоєм і міністром оборони Марією Долорес де Коспедал. Зустріч завершилася підписанням шести угод в галузі оборони, повітряного транспорту, культури, технологій, праці та соціального розвитку, йдеться в заяві Саудівської Аравії.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас