ДФС зафіксувала найбільшу кількість схем ухилення від оподаткування в агросекторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС зафіксувала найбільшу кількість схем ухилення від оподаткування в агросекторі

Казна та Політика
461
Аудитори Державної фіскальної служби (ДФС) України в 2017 році здійснили 16,6 тис. позапланових перевірок за окремими найбільшими ризиками ухилення від оподаткування, повідомляється в “Віснику ДФС” на її сайті.
Згідно з повідомленням, особлива увага приділялася схемам руху ПДВ.
За даними ДФС, значну кількість схем ухилення від сплати податків було розкрито в найбільш ризикованій сфері – оборот сільськогосподарської продукції.
Крім того, виявлено недійсні операції з купівлі товарів/послуг, які не відбувались/надавалися в обсязі, зазначеному в первинних документах, і/або неможливість їх реальної поставки в зв’язку з відсутністю у постачальника ресурсів для виробництва, зберігання і транспортування товарів; відсутність первинних документів, реєстрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності та документів, пов’язаних з нарахуванням і сплатою податків та зборів, ведення яких передбачено законодавством.
В цілому в ході цих перевірок було виявлено 6,2 тис. вигодонабувачів, зафіксовано 14,8 млрд грн схемного ПДВ, в тому числі 2,6 млрд грн ПДВ від ризикованих імпортерів.
За їх результатами донараховано до держбюджету 16,2 млрд грн, з яких погоджено – 8,1 млрд грн (1,3 млрд з них вже сплачено).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас