Нафта стабільна, завершує тиждень рекордним ралі з липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта стабільна, завершує тиждень рекордним ралі з липня

Енергетика
300
Ціни на нафту еталонних марок слабо знижуються в ході торгів у п’ятницю і завершують тиждень максимальним зростанням за вісім місяців через побоювання перебоїв поставок з Близького Сходу.
Ціна червневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:09 зменшилася на $0,03 (0,04%) – до $71,99 за барель. У четвер контракти знизилися в ціні на $0,04 (0,06%) – до $72,02 за барель.
Вартість ф’ючерсу на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на $0,01 (0,01%) – до $67,06 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти подорожчали на $0,25 (0,37%) – до $67,07 за барель.
З початку тижня обидві марки подорожчали приблизно на 8% на ризиках, пов’язаних з поставками палива з Близького Сходу.
В ніч з четверга на п’ятницю президент США Дональд Трамп провів зустріч зі своїми радниками з безпеки, щоб обговорити відповідь на передбачувану хімічну атаку в Сирії.
У свою чергу, прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей після телефонної розмови з Д.Трампом заявила, що вважає відповідь на те, що сталося, справою першорядної важливості. Великобританія може приєднатися до США і Франції, які вже висловили готовність завдати авіаудару по Сирії.
Крім того, раніше на тижні влада Саудівської Аравії повідомила про перехоплення трьох балістичних ракет, запущених з Ємену.
За словами експертів Goldman Sachs, ескалація конфлікту і можливе скорочення поставок палива з регіону на світовий ринок може призвести до зростання цін на нафту.
“Всі стежать за тим, що буде в Сирії, – говорить аналітик Samsung Futures Кім Квангре. – WTI може зрости до $70 за барель на геополітичних ризиках, при цьому волатильність на ринку нікуди не дінеться”.
Тим часом Китай повідомив про зростання імпорту нафти в березні на 21% з лютого, до 9,26 млн барелів на добу. Крім того, чистий імпорт продуктів нафтопереробки в минулому місяці збільшився до рекорду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас