З початку року Туреччина збільшила інвестиції в економіку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року Туреччина збільшила інвестиції в економіку України

Казна та Політика
251
З початку року приріст турецьких інвестицій в українську економіку склав 22,6 млн доларів.
“З початку року приріст турецьких інвестицій в українську економіку склав 22,6 млн доларів. Станом на 1 січня 2018 ця сума становила 312,2 млн доларів”, – йдеться в повідомленні.
Додамо, сьогодні, 12 квітня, в Анкарі (Туреччина) завершилося одинадцяте засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва.
Як зазначив співголова комісії міністра економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, завершення переговорного процесу щодо укладення Угоди про вільну торгівлю Україна-Туреччина на взаємовигідних умовах є однією з найважливіших спільних завдань.
“Ми також приділяємо велику увагу поліпшенню інвестиційних можливостей для турецького бізнесу, який закликаємо брати участь у приватизації в Україні, а також активно брати участь в проектах в галузі інфраструктури, енергетики, сільського господарства, промисловості, а також освіти, науки і культури”, — підкреслив він.
Також, за словами Кубіва, однією з нових дуже вигідних можливостей є торговельна взаємодія Туреччина — Катар — Азербайджан — Грузія — Україна. Це співробітництво відкриє нові можливості для виробництва продукції з високою доданою вартістю, розширить транспортні потоки, зокрема, відбудеться активізація співпраці в нафтогазовій галузі, в тому числі опрацювання питання створення українсько-катарсько-турецької робочої групи з метою вироблення механізмів і маршрутів доставки зрідженого природного газу з Катару в Україну.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас