День фінансів, 12 квітня: рішення щодо облікової ставки, можливий податок на упаковку, зарплата "від виїзду за кордон" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 квітня: рішення щодо облікової ставки, можливий податок на упаковку, зарплата "від виїзду за кордон"

987
Четвер, 12 квітня. У день космонавтики українців очікували радше більш “приземлені” новини, ніж космічні:
Облікова ставка. НБУ вирішив залишити облікову ставку на рівні 17%. Як регулятор оголосив, попередні підвищення облікової ставки зробили більш привабливими фінансові інструменти в гривні, що сприяло притоку іноземного капіталу, хоча при цьому наголошується, що чисті міжнародні резерви НБУ скоротилися до $6,3 мільярда.
“Зарплата від виїзду за кордон.” Свою версію заробітної плати, за якої люди не будуть їхати працювати за кордон, повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева. Чесно кажучи, ми в редакції очікували на суму більш істотну.
Податок на упаковку. Депутати хочуть запровадити податок, який передбачає, що у вартість продукції в пластиковій тарі включать витрати на її утилізацію. Податок мають намір “презентувати”, щоб врегулювати проблему використання одноразових пакетів.
Вони готові. Після того, як канцлер Німеччини Ангела Меркель твердо заявила: “Північного потоку – 2” не повинно бути, якщо РФ має намір повністю припинити транзит через Україну, голова Міненерго РФ Олександр Новак запевнив віце-голову Єврокомісії (ЄК) Мароша Шефчовича в готовності Москви постачати газ до Євросоюзу через Україну після 2019 року.
У свою чергу, Сполучені Штати Америки заявили, що знайшли заміну Північному потоку-2 і зможуть експортувати енергетичні ресурси за зниженими цінами.
Не про космос, але все ж таки:
Представлено модель крісел для літаків авіакомпаній-ультралоукостерів. Такі місця для пасажирів повинні дозволити низькобюджетним авіакомпаніям підвищити щільність пасажирів у салонах їх літаків на 20%. Зазначимо, що Ryanair ще 2010 року хотів запровадити можливість подорожувати стоячи.
Коли український лоукостер отримає перші літаки? Перший український лоукост-авіаперевізник SkyUp розраховує отримати свої перші три літаки вже у квітні-травні 2018 року.
Росіяни знову почали літати до Єгипту. Перший за два з половиною роки літак з Москви прибув у четвер до міжнародного аеропорту Каїра.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас