Індія та Україна обговорюють можливість створення СП з виробництва силового обладнання для кораблів індійських ВМС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія та Україна обговорюють можливість створення СП з виробництва силового обладнання для кораблів індійських ВМС

Казна та Політика
214
Україна та Індія відпрацьовують плани розширення ВТС в галузі військового кораблебудування і розглядають можливість організації спільного виробництва силового обладнання для кораблів індійських ВМС.
Як повідомила прес-служба держконцерну “Укроборонпром”, перспективні напрямки розширення двостороннього українсько-індійського ВТС в галузі військового кораблебудування обговорювалися під час переговорів голови “Укроборонпрому” Павла Букіна з командувачем ВМС Республіки Індія адміралом Суніл Ланбою в рамках роботи 10-ї міжнародної оборонної DefExpo-2018, що проходить 11-14 квітня у місті Chennai (Індія).
“Сторони обговорили подальшу участь підприємств українського ОПК в модернізації і розвитку індійських ВМС. Зокрема, мова йшла про продовження поставок і налагодження спільного виробництва газотурбінних двигунів, обслуговування українськими фахівцями авіаносця “Вікрамадітья”, побудованого свого часу корабелами суднобудівного заводу Миколаєва”, – повідомляє прес-служба.
Як наголошується в повідомленні, під час переговорів голова “Укроборонпрому” також висловив зацікавленість української сторони у спільному виробництві корабельних і берегових радарних комплексів, морських буїв, а також постачання запасних частин для індійських кораблів і підводних човнів.
“Командувач ВМС Індії висловив підтримку і зацікавленість у співпраці з українськими підприємствами з низки існуючих проектів”, – повідомляє прес-служба.
Індія входить до числа давніх і перспективних партнерів України у ВТС: сторони пов’язує більш ніж 20-літнє ВТС в галузі військового кораблебудування.
У 2016 році НВКГ “Зоря-Машпроект” (Миколаїв) – відомий у світі розробник і виробник газотурбінного обладнання, монополіст на ринку країн к.СРСР у сфері розробки і виробництва газових турбін для кораблів військового флоту, що входить в “Укроборонпром”, і Міністерство оборони Індії підписали чергову генеральну угоду, яка визначає напрямки та принципи співпраці сторін на найближчі 10 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас