У Балтійське море вийшов перший у світі пором під вітрилом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Балтійське море вийшов перший у світі пором під вітрилом

Технології&Авто
2668
Круїзний пором Viking Grace, що курсує в Балтійському морі, став першим пасажирським судном у світі з роторним вітрилом, повідомили в четвер порталу “Інтерфакс-Туризм” в прес-службі фінської поромної компанії Viking Line.
“Судно буде використовувати енергію вітру, що дозволить зменшити шкідливі викиди в атмосферу на 900 тонн на рік. У свій перший рейс в новому статусі Viking Grace вирушить 12 квітня, з фінського Турку до Стокгольма”, – йдеться в повідомленні.
Як пояснили в прес-службі концерну, роторний парус розроблений у Фінляндії, висота циліндричного ротора становить 24 метри, при діаметрі 4 метри. Для руху порома використовується сила, що впливає на ротор і спрямована перпендикулярно напрямку потоку вітру. Система, встановлена на вітрильнику, автоматично припиняє роботу в разі будь-яких несприятливих змін у напрямку чи силі вітру.
За даними прес-служби Viking Line, компанія застосує роторний парус ще на одному новому круїзному поромі, який зараз будується і повинен почати роботу в 2020 році. Viking Line – фінський судноплавний концерн з Аландських островів, що виконує пасажирські та вантажні перевезення по Балтійському морю з 1959 року. Оперує флотом з 7 круїзних поромів, що курсують за 4 (5 у літній час) маршрутами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас