Нове маркування тютюнових виробів запроваджується з 1 липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нове маркування тютюнових виробів запроваджується з 1 липня

Казна та Політика
568
Кабінет міністрів України затвердив введення з 1 липня 2018 року нових образів акцизних марок для тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва (крім сигарет з фільтром і без фільтра, цигарок).
Згідно з постановою Кабміну від 4 квітня 2018 року, опублікованій на його сайті, Державній фіскальній службі (ДФС) доручено забезпечити виготовлення до 25 червня 2018 року марок акцизного податку нового зразка, а також їх продаж у встановленому порядку.
Постановою також вносяться деякі зміни до положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів від 27 грудня 2010 року.
Зокрема, зразки марок розробляються Мінфіном разом з ДФС, МЕРТ, СБУ, МВС, Мін’юстом та затверджуються Кабміном. Марка для алкогольних напоїв, крім виноробної продукції (лікеро-горілчана продукція), вітчизняного виробництва виробляється в зеленій кольоровій гамі; алкогольних напоїв, які є виноробною продукцією вітчизняного виробництва – червоній; напоїв, крім виноробної продукції (лікеро-горілчана продукція), імпортного виробництва – фіолетовій; напоїв, які є виноробною продукцією імпортного виробництва – помаранчевій.
Марка для тютюнових виробів вітчизняного виробництва з фільтром і без фільтра (сигарети) – в зеленій, для інших тютюнових виробів вітчизняного виробництва – помаранчевій, для тютюнових виробів імпортного виробництва з фільтром і без фільтра (сигарети) – синій, для інших тютюнових виробів імпортного виробництва – бордовій колірній гамі.
Згідно з повідомленням, постанова набирає чинності з дня її опублікування, крім підпунктів 2 і 3 пункту 1, пункту 3 змін, затверджених цією постановою, які набирають чинності з 1 липня 2018 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас