Порошенко пропонує знизити вартість допорогових закупівель на товари і послуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко пропонує знизити вартість допорогових закупівель на товари і послуги

Казна та Політика
804
Президент України Петро Порошенко виступає за зниження вартості допорогових закупівель на товари і послуги з 200 тис. до 50 тис. грн.
Відповідна ініціатива міститься в законопроекті “Про внесення змін до закону України “Про публічні закупівлі” та деяких інших законодавчих актів України”, повідомляє прес-служба глави держави за підсумками наради, на якій обговорювався законопроект.
“Глава держави вважає за доцільне знизити вартість допорогових закупівель на товари і послуги з 200 до 50 тис. грн, водночас спростивши процедуру допорогових закупівель на незначні суми”, – йдеться в повідомленні.
Серед конкретних кроків, які пропонуються для поліпшення роботи системи електронних закупівель, П. Порошенко назвав підвищення відповідальності тих, хто планує взяти участь у тендері, але не планує поставляти товар, маючи єдину мету – зірвати конкурс, “пропонуючи нереальні демпінгові ціни і не збираючись поставляти послугу”.
Президент також висловив упевненість, що публічна підтримка цих змін з боку громадських організацій має визначальне значення. Він підкреслив, що за результатами попередніх нарад проект змін в закон “Про публічні закупівлі” практично готовий і повинен надійти до Верховної Ради до наступного пленарного тижня (до 17 квітня – ред.).
Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило законопроект, спрямований на удосконалення процедури держзакупівель, зокрема, механізму оскарження закупівель. Проект закону встановлює оплату та оформлення скарги за кожним лотом, що, на думку авторів документа, посилить відповідальність оскаржувачів.
Також законопроект передбачає розширення повноважень Антимонопольного комітету України як органу оскарження процедури держзакупівель.
АМКУ пропонується наділити правом запитувати у замовників, учасників закупівель, контролюючих органів та інших осіб додаткову інформацію, документи та матеріали щодо закупівлі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас