Китай обіцяє розширити доступ іноземців до фінансового сектору до кінця 2018 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай обіцяє розширити доступ іноземців до фінансового сектору до кінця 2018 р

Світ
101
Китай в середу назвав більш чіткі часові рамки відкриття фінансового сектору для більшого обсягу зарубіжних інвестицій, обіцяючи зробити це до кінця 2018 року в спробі стримати наростаючу критику з боку США та інших країн щодо несправедливого обмеження конкуренції Пекіном.
Голова Народного банку Китаю І Ган сказав, що Китай дозволить зарубіжним фірмам на рівних конкурувати з місцевими компаніями.
Пекін вперше повідомив, що вживе низку заходів для відкриття фінансового сектору до кінця 2018 року, пообіцявши зробити кілька кроків вже в червні.
Зокрема, Китай обіцяє дозволити закордонним фірмам здійснювати інвестиції в трастові компанії, операції фінансового лізингу, автокредитування та споживче кредитування, про що Пекін оголосив у 2017 році. Народний банк Китаю також підтвердив, що хоче створити “міст” між торговими майданчиками КНР і Лондона до кінця 2018 року.
Голова КНР Сі Цзіньпін у вівторок пообіцяв ще більше відкрити економіку країни для зарубіжних інвесторів і знизити мита на імпорт продукції, включаючи автомобілі, під час виступу, який ринки визнали спробою послабити торгові суперечності з Вашингтоном.
“Нові деталі, що стосуються часових рамок здійснення (заходів), які можуть вказувати на бажання Китаю уникнути розширення торговельних обмежень та підвищити впевненість ринку в тому, що оголошені заходи для відкриття ринку будуть застосовані на практиці”, – повідомило в середу міжнародне рейтингове агентство Moody’s.
Коментуючи торговельні відносини з США, голова Народного банку Китаю сказав, що Вашингтон і Пекін повинні раціонально вирішувати проблеми, а китайсько-американська торгівля товарами і послугами в майбутньому повинна прийти до рівноваги.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас