Нафта перейшла до зростання на побоюваннях перебоїв з постачаннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта перейшла до зростання на побоюваннях перебоїв з постачаннями

Енергетика
248
Вартість нафти еталонних марок почала зростати, продовжуючи позитивну тенденцію початку тижня, на побоюваннях перебоїв з постачаннями палива з Близького Сходу в разі ескалації напруженості в Сирії.
Червневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 13:55 за Києвом подорожчали на $0,25 (0,35%) – до $71,29 за барель.
Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на травень під час електронних торгів Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилися до зазначеного часу на $0,26 (0,4%) – до $65,77 за барель.
Обидві марки подорожчали більш ніж на 3% у вівторок.
Нафтотрейдери побоюються, що можливий удар міжнародної коаліції по Сирії може призвести до проблем із постачаннями палива з регіону. Європейська організація з безпеки аеронавігації (Євроконтроль) попередила авіакомпанії про необхідність з особливою обережністю відстежувати польоти на Близькому Сході через імовірність авіаудару в найближчі 72 години.
При цьому ризики ескалації торгового конфлікту між США і Китаєм дещо знизилися після оптимістичних заяв представників обох країн. Менш із тим, голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила в середу, що повернення протекціоністської політики може порушити сформовану систему регулювання торгівлі.
Крім того, увага учасників ринку зосереджена на даних про запаси палива в США.
Американський інститут нафти (API) у вівторок повідомив про те, що обсяг резервів нафти минулого тижня зріс на 1,76 млн барелів, бензину – на 2 млн барелів, у той час як запаси дистилятів скоротилися на 3,8 млн барелів. Інститут отримує інформацію від операторів НПЗ, нафтосховищ і трубопроводів на добровільній основі.
Офіційні дані міністерства енергетики США опублікує в середу о 17:30 за Києвом, і опитані Bloomberg експерти в середньому прогнозують підвищення запасів нафти на 1,25 млн барелів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас