Кабмін схвалив підвищення штрафів за порушення виборчого законодавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив підвищення штрафів за порушення виборчого законодавства

Казна та Політика
125
Кабінет міністрів України схвалив зміни до деяких законодавчих актів щодо посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства.
Зокрема, штрафи за передвиборчу агітацію особою, участь якої в ній заборонена законом, агітацію поза встановленими законом термінами, агітацію в формах із застосуванням засобів, які суперечать Конституції або законам України, збільшуються в межах від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів. Стосовно службових і посадових осіб штрафи будуть збільшені в межах від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів.
Агітація, яка супроводжується наданням виборцям грошей, товарів, послуг, пільг спричинить штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів. Умисне розголошення виборцем результатів голосування шляхом їх демонстрації в приміщенні для голосування – від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів. Знищення виборцем свого бюлетеня, винесення його за межі приміщення для голосування – від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів.
Зазначимо, даний законопроект вносить зміни, в тому числі, в Кримінальний кодекс. Ключова мета законопроекту – встановлення покарання за порушення прав виборців і запобігання спробам порушити виборчі права. При підготовці законопроекту проводилося дослідження, яке показало: 68% українців не задоволені рівнем прозорості виборчих процесів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас