День фінансів, 10 квітня: перспективи гривні, Північного потоку-2, цін на газ та опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 10 квітня: перспективи гривні, Північного потоку-2, цін на газ та опалення

926
Вівторок, 10 квітня, виявився днем прогнозів.
Прогноз 1 (від МЕРТ).
Міністерство оприлюднило консенсус-прогноз, згідно з яким українців в найближчі роки чекає підвищення цін на газ, світло, гарячу воду, опалення. Наприклад, згідно з прогнозом, ціни на гарячу воду та опалення у 2018 році можуть зрости на 20%, у 2019 році – на 10%, у 2020 році – на 11%, у 2021 році – на 20%. Що ще #будетількидорожчати, читайте тут.
Прогноз 2 (від Порошенка).
Президент України прогнозує, що будівництво «Північного потоку-2» стане політичним хабарем в обмін на лояльність по відношенню до РФ. При цьому Порошенко каже, що проект не містить жодного обґрунтування з точки зору економічної доцільності. Більш того, Президент запропонував німцям альтернативу участі в проекті Північний потік-2.
Прогноз 3 (від Світового банку).
Сьогодні СБ надав прогноз щодо України на 2018 рік. Як запевняють експерти Банку, якщо не будуть проведені необхідні реформи, то в 2018-2019 зростання ВВП може знизитися на 2 п. п. До речі, як відзначають у Світовому банку, інфляція в Україні 2018 року може знову перевищити очікування НБУ на тлі очікуваного підвищення витрат на оплату праці.
Прогноз 4 (щодо гривні).
Гривня стала сильнішою. Принаймні, якщо подивитися на динаміку валют країн СНД у першому кварталі 2018. У гонитві за зміцненням долара нашу рідну гривню випередив лише «спортсмен» з Грузії — ларі. Більше про «забіг» валют СНД у першому кварталі поточного року можна дізнатися в інфографіці від ГК FOREX CLUB. Там вас також чекає і прогноз щодо курсу національної валюти до початку літа.
Прогноз 5 (від Мінінфраструктури).
У Міністерстві інфраструктури анонсували запуск нового залізничного маршруту з Києва до Риги через Мінськ та Вільнюс. За прогнозами відомства, вартість квитка купейним вагоном до Риги становитиме близько 1855 грн (59 євро).
Прогноз 6 (від Кличка).
Мер Києва прогнозує, що вже до літа столичних жителів чекають відремонтовані парки. Кожен парк після оновлення буде мати власний дизайн, архітектурні особливості, враховуючи географічне розташування.
Прогноз 7 (щодо українського лоукосту).
За прогнозами керівництва авіакомпанії SkyUp, базовим аеропортом для першого українського лоукосту стане «Київ» (Жуляни). Чому за прогнозами? Бо в нашій країні у бізнесу (через ті чи інші обставини) все дуже швидко може змінитися. Поки що ж ми віримо в краще, а в компанії пояснюють мотиви свого вибору.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас