Надлишки світових запасів нафти можуть зникнути за два-три місяці - МЕА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надлишки світових запасів нафти можуть зникнути за два-три місяці - МЕА

Енергетика
565
Надлишки світових запасів нафти можуть зникнути через два-три місяці, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на слова голови відділу нафтової галузі і ринків Міжнародного аналітичного агентства (МЕА) Ніла Аткінсона (Neil Atkinson).
“З плином часу запаси нафти почали падати, стає абсолютно ясно, що п’ятирічний середній показник знаходиться в межах видимості”, – сказав Н.Аткінсон.
“Це може зайняти ще два-три місяці або близько того, перш ніж запаси нафти дійсно досягнуть п’ятирічного рівня”, – підкреслив він.
При цьому Н.Аткінсон зазначив, що у разі якщо протистояння між США і Китаєм переросте в торгову війну, це може уповільнити зростання світового попиту на нафту.
Як зазначала ОПЕК у своєму звіті, в січні нафтові запаси в країнах ОЕСР зросли на 13,7 млн барелів у порівнянні з попереднім місяцем – до 2,865 млрд барелів, що на 50 млн барелів вище від середнього п’ятирічного рівня.
При цьому запаси нафти продемонстрували надлишок 74 млн барелів, а запаси нафтопродуктів виявили дефіцит в 24 млн барелів від сезонної норми.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас