ЗМІ: в Україні хочуть розширити список правоохоронців, звільнених від декларування (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: в Україні хочуть розширити список правоохоронців, звільнених від декларування (інфографіка)

Казна та Політика
795
Національне агентство з запобігання корупції розробило законопроект, яким пропонує дозволити всім правоохоронцям, які відправляються в зону АТО, не подавати декларації.
Як пише “Дело”, також НАЗК пропонує закрити інформацію про населений пункт, в якому декларант володіє майном, і багато іншої інформації, яка поки що доступна громадськості.
Центр протидії корупції отримав текст законопроекту, який НАЗК подало на затвердження до Кабінету міністрів.
ЗМІ: в Україні хочуть розширити список правоохоронців, звільнених від декларування (інфографіка)
Згідно з документом, НАЗК хоче отримати право визначати спеціальний порядок подання декларацій не тільки оперативниками і розвідниками, як це дозволено зараз, але і військовим прокурорам та іншим силовикам, які відправляються для виконання завдань у військово-цивільні адміністрації, а також внутрішньо переміщеним особам.
“Це узаконить дозвіл НАЗК приховувати свої декларації не тільки СБУ, але і будь-кому з правоохоронців”, – стверджує Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції.
Нагадаємо, що зараз активісти судяться з СБУ і військовою прокуратурою.
Ще одне нововведення проекту – не показувати в публічному доступі декларації займану посаду декларанта або посаду, на яку він/вона претендують. Також в НАЗК хочуть приховати навіть населений пункт, де розташоване майно декларанта.
Також законопроект передбачає створення в держорганах і державних підприємствах спеціальних підрозділів для контролю і координації виконання антикорупційного законодавства, які будуть підпорядковуватися НАЗК.
Крім того НАЗК хоче розширити повноваження щодо отримання інформації та безперешкодно отримувати банківську таємницю. Зараз вони можуть це робити через суд, який і повинен виступати фільтром для запобігання зловживанням. Така сама процедура використовується для НАБУ, і інших правоохоронців.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас