Розроблено нейроімплант, який покращує пам'ять на 35% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено нейроімплант, який покращує пам'ять на 35%

Технології&Авто
1781
Американські інженери і нейробіологи довели, що за допомогою нейроімпланта, який записує, обробляє і відтворює електромагнітну активність мозку, можна на 35% поліпшити короткочасну пам’ять.
Автори статті доводять, що ненадійну вуглецеву пам’ять (тобто звичайну людську) можна зміцнити кремнієвою, комп’ютерною, вставивши в мозок чіп, який допомагає згадувати забуте.
Так, пам’ять у людей схильна до порушень через наркотики, хвороби і травми головного мозку, однак попередні спроби відновити або врятувати функцію пам’яті у людей зазвичай пов’язані тільки з неспецифічною модуляцією областей мозку і нейронними системами, пов’язаними з отриманням пам’яті.
Розроблений нейроімплант розпізнає електромагнітну активність мозку, виділяє патерни, які супроводжують коректне вилучення з пам’яті спогадів, а потім відтворює ці патерни, які стимулюють окремі групи нейронів слабкими електричними імпульсами.
Учасників експерименту було всього 15, всі – з діагностованою епілепсією і пов’язаною з нею втратою короткочасної пам’яті; нейроімплант ввели в їхній мозок під час виконання іншої операції, яка була необхідна кожному з піддослідних.
Імпланти в гіпокампі поліпшили короткочасну пам’ять учасників експерименту в середньому на 35%.
“Ми майже не сумнівалися, що це спрацює, тому що ми вже проводили успішні експерименти на тваринах, але ми були здивовані тим, наскільки ефективно це спрацювало на людях”, – пояснив у супровідному відео один з авторів роботи, Роберт Хемпсон.
Повідомляють, що ці результати демонструють полегшення кодування пам’яті, що є важливою особливістю для побудови імпланта нейронного протеза для поліпшення пам’яті людини.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас