У Росії розповіли, коли збираються платити Україні за "стокгольмським" боргом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії розповіли, коли збираються платити Україні за "стокгольмським" боргом

Енергетика
2114
Російська сторона буде чекати рішення апеляційного суду округу Свеа (Швеція) щодо справи з “Нафтогазом України”, перш ніж ухвалить рішення про виплату $2,5 млрд штрафів, нарахованих Стокгольмським арбітражем. Про це заявив голова Міненерго РФ Олександр Новак, пише Сьогодні.
“В даний час подана апеляція на рішення Стокгольмського арбітражу до окружного суду Свеа в Швеції, оскільки, на наш погляд і на погляд юристів “Газпрому”, рішення (Стокгольмського арбітражу – Ред.) за двома взаємопов’язаними контрактами було ухвалене з абсолютно різною логікою”, – повідомив російський міністр.
Також, відповідаючи на запитання, чи буде “Газпром” виплачувати “Нафтогазу України” штраф, нарахований Стокгольмським арбітражем, у розмірі $2,56 млрд, Новак заявив, що Росія “буде моніторити ситуацію”: “Газпром” діє в рамках правового поля і ухвалює рішення, як діяти в цій ситуації”.
Зазначимо, що при цьому Україна готується насильно стягнути “стокгольмський” борг із “Газпрому”, причому кожен день заборгованість збільшується на півмільйона доларів.
Нагадаємо, раніше українська сторона підтвердила газові переговори з транзиту з “Газпромом”. У “Нафтогазі” відзначили, що Росія навідріз відмовилася виконувати вимоги Стокгольмського арбітражу і налаштована на розірвання газових контрактів з Україною або внесення змін у ці документи. І той, і інший варіант суперечать вердиктам суду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас