"Інтерпайп" закликає скасувати ПДВ на операції з металобрухтом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Інтерпайп" закликає скасувати ПДВ на операції з металобрухтом

Фондовий ринок
294
Компанія “Інтерпайп” вважає за необхідне скасувати стягнення ПДВ на операції з металобрухтом на постійній основі. Таку думку в ході розширеного засідання ради директорів Об’єднання підприємств “Укрметалургпром” висловив Дмитро Кисилевський, директор з корпоративних відносин “Інтерпайпу”.
“У 2018 році закінчується продовження норми скасування стягування ПДВ на металобрухт. Тобто з 1 січня 2019 року ПДВ на операції з металобрухтом повертається. Ми обговорювали з представниками МЕРТ скасування ПДВ на металобрухт на постійній основі. Всі розуміють, що в металобрухті додаткова вартість відсутня, така норма призводить лише до маніпуляцій та непрозорості”, – зазначив він.
За його словами, відповідний законопроект про скасування стягнення ПДВ на металобрухт на постійній основі необхідно розробити, щоб його прийняла Верховна Рада.
Директор з корпоративних відносин “Інтерпайпу” також наголосив на необхідності обілення або детінізації ринку металобрухту.
“Всім відомо, що низова заготівля лому – це така сфера діяльності, яка за своєю прозорістю недалеко пішла від видобутку бурштину або контрабанди сигарет. Тобто вона знаходиться в тіні. За нашими оцінками, близько 70% цього ринку знаходиться в тіні, оборот наближається до 20 млрд. грн.”, – сказав він.
За його словами, така ситуація призводить до того, що споживачі металобрухту не можуть купити цю сировину у тих суб’єктів господарювання, які його заготовляють: між заготівельником і продавцем брухту завжди є дуже довгий ланцюжок компаній, які “перетворюють” нелегальний металобрухт в легальний.
“Законодавство, що регулює заготівлю металобрухту, є суперечливим і містить правові колізії, які призводять до того, що низові заготівельники брухту працюють у тіні”, – зазначив Кисилевський.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас