НБУ змінив перелік банків для валютних інтервенцій (список) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ змінив перелік банків для валютних інтервенцій (список)

Фондовий ринок
744
НБУ затвердив перелік банків для участі у валютних інтервенціях шляхом запиту найкращого курсу у квітні-червні поточного року.
Про це інформує прес-служба регулятора.
“Національний банк України затвердив перелік банків, які зможуть брати участь у валютних інтервенціях НБУ на міжбанківському ринку шляхом запиту найкращого курсу у ІІ кварталі 2018 року”, – йдеться у повідомленні.
Згідно з критеріями відбору банків, у валютних інтервенціях шляхом запиту найкращого курсу можуть брати участь 20 установ, які за підсумками попереднього кварталу мали найкращий загальний рейтинг серед банків-учасників міжбанківського ринку.
Цей загальний рейтинг розраховується на основі місця банку в кожному з трьох складових рейтингів, побудованих за трьома прозорими критеріями: обсяг операцій банку з купівлі та продажу іноземної валюти з іншими суб’єктами ринку та Національним банком (питома вага місця в цьому рейтингу в обрахунку загального рейтингу становить 50%), обсяг операцій банку з клієнтами з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти (питома вага місця в цьому рейтингу – 30%) та обсяг активів банку (питома вага місця в цьому рейтингу – 20%).
Відповідно до вказаних критеріїв, у IІ кварталі 2018 року до переліку банків-учасників валютної інтервенції шляхом запиту найкращого курсом було додано АКБ “Індустріалбанк” та ПАТ “Кредобанк”, і виключено АТ “Прокредит Банк” та ПАТ “Банк Інвестицій та заощаджень”.
Таким чином, у квітні-червні брати участь у інтервенціях даної форми зможуть: “Альфа-Банк”, “Банк Кредит Дніпро”, “ІНГ Банк Україна”, “Індустріалбанк”, “Глобус”, “Креді Агріколь банк”, “Кредобанк”, “ОТП Банк”, “Ощадбанк”, “Південний”, “ПриватБанк”, “ПУМБ”, “Райффайзен Банк Аваль”, “Сбербанк”, “Сітібанк”, “Таскомбанк”, “Укргазбанк”, “Укрексімбанк”, “УкрСиббанк” та “Укрсоцбанк”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас