Депутати схвалили черговий кредит для України: деталі угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати схвалили черговий кредит для України: деталі угоди

Казна та Політика
408
Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) про залучення довгострокового кредиту в розмірі 150 млн доларів. Кошти будуть спрямовані на кредитування малих і середніх підприємств.
Так, за прийняття закону “Про ратифікацію Гарантійної угоди (Проект доступу до довгострокового фінансування) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку” проголосували 248 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.
Угода дозволить залучити ресурси в розмірі 150 млн доларів для довгострокового кредитування малих і середніх підприємств, уточнив голова державного Укрексімбанку Олександр Гриценко.
“В рамках гарантійної угоди залучаються кредитні ресурси в розмірі 150 млн доларів терміном на 35 років і з пільговим періодом в 4,5 років. Метою проекту є кредитування експортоорієнтованості підприємств малого і середнього бізнесу. Проект також позитивно вплине на українську банківську систему, позаяк кредитування буде здійснюватися як Укрексімбанком, так і іншими комерційними банками, які будуть відібрані відповідно до критеріїв Світового банку”, – підкреслив він.
За словами Гриценка, Укрексімбанк забезпечить ефективне використання коштів, а обслуговування кредиту відбуватиметься за рахунок самого банку і без залучення коштів з держбюджету.
Нагадаємо, в кінці жовтня 2016 року Кабмін, ООН і МБРР підписали меморандум про створення Цільового фонду з відновлення Донбасу. Цільовий фонд фінансується за рахунок акумуляції коштів міжнародних та українських донорів. Також в 2016 році держава гарантувала кредит МБРР в 13,5 млрд грн для закупівлі газу “Нафтогазом”.
Розблокувати отримання Україною 150 млн доларів від МБРР Рада намагалася ще в листопаді-2017, але тоді депутатам не вистачило голосів для прийняття цього рішення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас