"Укргідроенерго" до кінця року завершить проектування Каховської ГЕС-2 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укргідроенерго" до кінця року завершить проектування Каховської ГЕС-2

Фондовий ринок
327
ПрАТ “Укргідроенерго” до кінця року розраховує завершити проектування Каховської ГЕС-2, повідомив генеральний директор компанії Ігор Сирота на прес-конференції в Вишгороді (Київська обл.) в четвер.
“Плануємо, що до кінця року проект буде завершений і поданий на експертизу”, – сказав він.
І.Сирота додав, що будівництво цієї станції вкрай необхідне, оскільки генеруючих потужностей Каховської ГЕС – недостатньо.
“Середня повінь – і Каховська ГЕС працює два місяці, вже третій, на 100%, в базовому режимі! Вона повинна працювати в пікові години, а не в базові. Зараз ми змушені відкривати затвори і скидати, мінімум, 200 куб. м на секунду вхолосту. Скільки це грошей!”, – сказав він.
За словами керівника “Укргідроенерго”, з фінансуванням будівництва Каховської ГЕС-2 вартістю близько EUR425 млн не повинно виникнути проблем.
“По Каховській ГЕС-2 у нас давно “в черзі” стоять два банки, тому, що вони розуміють окупність, доцільність цього проекту”, – резюмував він.
Як повідомлялося, затверджена Кабінетом міністрів в липні 2017 року “програма розвитку гідроенергетики до 2026 року” передбачає будівництво Каховської гідроелектростанції (ГЕС) №2 потужністю 250 МВт.
“Укргідроенерго” експлуатує всі великі гідроелектростанції, розташовані на українських ділянках Дніпра та Дністра. Сумарна встановлена ​​електрична потужність гідроелектростанцій генкомпанії становить 5747,6 МВт. Держава в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості володіє 100% акцій компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас