Справа ПриватБанку: Коломойський хоче в суді захистити свою репутацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справа ПриватБанку: Коломойський хоче в суді захистити свою репутацію

Фондовий ринок
421
Колишній співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський подав два позови до Національного банку про захист честі, гідності та ділової репутації.
Відповідні позови зареєстровані Печерським районним судом Києва 3 квітня.
“В цей же день пан Коломойський подав позов до Міністерства фінансів з вимогою “визнати відсутнім у відомства права”, – йдеться у публікації.
Інші подробиці позовних вимог у судових матеріалах не розкриваються.
Зазначимо, що 27 березня Печерський райсуд Києва зареєстрував позови екс-банкіра до Мінфіну про захист честі, гідності та ділової репутації.
А ще в листопаді минулого року Коломойський подав позов до Нацбанку і групи ЗМІ.
ПриватБанк через Високий суд Лондона намагається відшкодувати близько 2,5 мільярда доларів, звинувачуючи колишніх співвласників Коломойського і Боголюбова у незаконному вилученні мільярдних коштів з банку через шахрайські схеми протягом декількох років.
Український уряд і Національний банк України стверджують, що в грудні в 2016 р. були змушені націоналізувати ПриватБанк і вкласти майже 140 мільярдів гривень (5 мільярдів доларів США), щоб уникнути банкрутства.
Судові кроки в Лондоні почалися з рішення 19 грудня 2017 р. про всесвітній арешт активів колишніх співвласників “Приватбанку”.
Ігор Коломойський, статки якого, згідно з оцінками журналу Forbes, в 2017 р. сягали $1,1 млрд, і Геннадій Боголюбов зі статками в $1,4 млрд, відкидають звинувачення і стверджують, що опинилися під політичним тиском з боку української влади.
Початок слухання по суті справи у Високому суді Лондона чекають у травні.
Як відомо, 19 грудня 2017 року суд наказав арештувати активи Коломойського і Боголюбова і шести компаній, які їм імовірно належать.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас