Американські кораблі передадуть Україні на початку травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські кораблі передадуть Україні на початку травня

Казна та Політика
2202
Президент України Петро Порошенко прогнозує передачу США патрульних катерів Island Україні на початку травня, – повідомив він під час вручення сертифікатів водного і автомобільного транспорту Національної поліції України.
«Міністерство оборони проходить внутрішньодержавні процедури завершення та узгодження проекту контракту, який ми отримали від американської сторони. Попередньо заплановано, що на початку травня в Україну прибуде група фахівців United States Coast Guard з берегової охорони США для остаточної деталізації і я сподіваюся на підписання зазначеного контракту», – сказав президент.
Порошенко підкреслив, що, за попередніми умовами, передбачена безкоштовна передача зазначених катерів, хоча підготовка, дообладнання, транспортування буде здійснюватися за кошти українського бюджету.
«Там сума буде попередньо понад 10 млн доларів. Але одночасно хочу проінформувати, що з самого початку було прийнято рішення про доцільність укладення зазначеного договору. Кілька тижнів тому було відібрано групу з 36 військових моряків, які успішно складають іспити і найближчим часом поїдуть на навчання в Балтімор, США», – розповів президент України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас