День фінансів, 4 квітня: Найвища пенсія, прогнози Газпрому, дорогий Приватбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 4 квітня: Найвища пенсія, прогнози Газпрому, дорогий Приватбанк

887
Середа, 4 квітня. З перших вуст:
Прогнози Міллера. Після старту «Північного потоку-2» транзит газу через Україну впаде в 10 разів. Про це заявляє глава «Газпрому» Олексій Міллер. «Є суміжні держави, є регіони, які розташовані на кордоні з Україною з боку Європи, і без сумніву, поставки в ці регіони Європи будуть здійснюватися транзитом через територію України», – сказав Міллер.
Дорогий Приватбанк. Національне антикорупційне бюро оцінило збиток держави від Приватбанку. «Приватбанк – це фактично фінансова піраміда, яка будувалася роками. У цих справах фігурують екс-власники Приватбанку і працівники Національного банку України», – заявив Ситник у Раді.
Досягнення і проблеми Холодницького. Ситник сьогодні завітав не один до депутатів, разом з ним прийшов і керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Він розповів про досягнення та проблеми антикорупційних органів. «уже два з половиною роки ми працюємо в цьому напрямку (в сфері боротьби з корупцією – ред.), і досягли за ці два з половиною роки значних результатів. Понад 500 проваджень зареєстровано і розслідується, понад 100 проваджень з обвинувальними актами направлено до суду», – заявив він.
Нові оцінки ризиків від НБУ. Нацбанк почав впровадження в Україні нових оцінок ризиків при обстеженні банків (risk-based approach). «Вже розроблена методика оцінки банків на підставі європейської методології SREP (Supervisory Review and Evaluation process). Вона характеризує загрози для життєздатності банку і вказує на потребу прийняття наглядових дій, в залежності від ризиків діяльності», – зазначають у керівництві Нацбанку.
У кого найбільше? Міністр соціальної політики Андрій Рева назвав суму найвищої пенсії в Україні. «12 мільйонів людей отримують виплати менше 10 740 грн. Однак є 19,2 тисячі пенсіонерів, з яких отримують понад цю суму – 10-20 тис грн 18 тис. осіб. Також є 2000 осіб, які щомісяця отримують понад 20 тис. грн. Максимальні виплати отримує герой України льотчик-випробувач», – вказує Рева.
На дорогах поки тяжко. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зібрався посилити контроль за дотриманням вагових норм на українських дорогах. «Ми витрачаємо мільярди гривень на будівництво, а потім навантажують і перевантажують транспорт і, таким чином, руйнують дороги. У нас за різними оцінками близько 50% транспорту їздить з порушеннями вагових норм», – заявив Гройсман.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас