Мінрегіон має намір дозволити вбудовані в житлові будинки дитячі садки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон має намір дозволити вбудовані в житлові будинки дитячі садки

Нерухомість
994
Міністерство регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило оновлені державні будівельні норми (ДБН), що дозволяють розміщення дошкільних навчальних закладів на перших двох поверхах житлових багатоповерхових будинків.
“Ми хочемо розширити можливість дитячих садків, вбудованих в житлові будинки. Раніше допускалися вбудовано-прибудовані, тепер ми розбили їх на групи: якщо діти перебувають в садку до 16 годин, вони можуть бути вбудовані, це ж стосується дитсадків до 80 місць. Дитсадки на 120 місць – вбудовано-прибудовані та, можливо, потім зможемо розширити до 160 місць”, – наводить коментар заступника міністра регіональної політики Льва Парцхаладзе його прес-служба.
За її даними, відповідні зміни містяться в проектах ДБН В.2.2-4-201Х “Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти” та ДБН Б.2.2-Х: 201Х “Планування і забудова територій”, які в Мінрегіоні планують затвердити найближчим часом.
“У багатьох випадках, особливо в центральних районах великих міст, немає навіть достатньо місця, щоб розмістити новий окремий дошкільний навчальний заклад. Можливість проектування невеликих садків, вбудованих або прибудованих до житлових будинків, дозволить істотно зменшити цю диспропорцію і забезпечити жителів необхідною соціальною інфраструктурою там, де немає можливості будувати окремі дошкільні навчальні заклади”, – зазначив Л.Парцхаладзе.
Відповідно до розроблених змін, такі дитсадки повинні відповідати нормам ДБН щодо житлових будинків, а земельна ділянка навчального закладу повинна відділятися парканом і зеленими насадженнями від прибудинкової території житлового будинку. Організація та озеленення групових майданчиків, інсоляція і освітленість приміщень вбудовано-прибудованого і прибудованого дитячого садка повинні відповідати вимогам ДБН щодо захисту територій і будинків від шуму і вимогам Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого Міністерством охорони здоров’я.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас