Держшахти зобов'язали направляти 70% виручки на погашення зарплатних боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держшахти зобов'язали направляти 70% виручки на погашення зарплатних боргів

Казна та Політика
89
Кабінет міністрів зобов’язав державні вугледобувні шахти, які мають значні борги по виплаті заробітної плати шахтарям, направляти 70% виручки від продажу вугілля на погашення цих боргів.
Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.
«Пропонується прийняти протокольне рішення, яке передбачає, що до 1 травня всі державні вугледобувні підприємства повинні повністю перейти на обслуговування в Державне казначейство… А також норма, що коли існує заборгованість із зарплати, – не менше 70% від всієї виручки, яка надходить від продажу вугілля, повинна йти на погашення боргів із зарплати», – представив проект рішення міністр фінансів Олександр Данилюк.
За його словами, реалізація цієї норми дозволить ліквідувати борги по зарплаті перед шахтарями.
Зазначимо, багато державних шахт перебувають у тяжкому фінансовому становищі, оскільки собівартість видобутку вугілля (для багатьох із них) перевищує його відпускну ціну. Шахти мають великі борги за електроенергію, не повною мірою фінансуються програми із закупівлі обладнання для забезпечення безпеки робіт і з виплати заробітної плати.
Кабмін передбачив у державному бюджеті на 2018 рік видатки на виплату зарплати шахтарям державних вугледобувних підприємств на рівні 1,3 млрд грн.
В середині лютого цього року уряд додатково виділив 365 млн грн на погашення боргів із зарплати.
Сьогодні, 4 квітня, на засіданні Кабміну прем’єр-міністр Володимир Гройсман зажадав звільняти керівників шахт, які затримують виплати зарплати.

Довідка Finance.ua:

  • Якщо вірити даним Міненерговугілля, станом на 1 березня 2018 року заборгованість по зарплаті шахтарям становила 167,1 млн грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас