ArcelorMittal оскаржить в суді законність участі консорціуму з ВТБ в купівлі індійської Essar — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ArcelorMittal оскаржить в суді законність участі консорціуму з ВТБ в купівлі індійської Essar

Фондовий ринок
280
ArcelorMittal оскаржить в суді участь консорціуму на чолі з ВТБ в купівлі Essar Steel India Ltd., яка виставлена на продаж в рамках процедури банкрутства, передає агентство Bloomberg.
За словами виконавчого президента ArcelorMittal Брайана Аранхі, компанія Aurora Enterprises, яка входить до складу консорціуму Numetal Ltd., очолюваного ВТБ, контролюється родиною засновника Essar. Згідно з індійськими законами, власники неплатоспроможних компаній не можуть брати участь у тендері. Судове слухання з цього питання заплановано на середу в Ахмадабаді.
Водночас обізнані джерела повідомляють, що Aurora Enterprises вже викуплена найбільшим індійським виробником сплавів JSW Steel Ltd.
У боротьбі за індійський сталевий актив виробничою потужністю 10 млн тонн беруть участь СП ArcelorMittal і Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation, Vedanta і консорціум Numetal.
Для ArcelorMittal купівля Essar є планом “А” і план “Б” для розвитку в Індії, яка за підсумками цього року вийде, як очікується, на друге місце за обсягами випуску сталі, сказав Брайан Аранха. За його словами, у разі перемоги в тендері ArcelorMittal збільшить виробничі потужності сталеливарної компанії до 15-20 млн тонн.
Водночас кілька експертів називають ArcelorMittal такою, що також не відповідає вимогам для участі в конкурсі, оскільки компанія є акціонером Uttam Galva Steels Ltd., яка фігурує як позичальник ненадійний. За словами Б. Аранхі, які наводить Bloomberg, його компанія продала пакет Uttam перед участю в тендері.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас