США опублікували список товарів китайського експорту, що підлягають обкладенню підвищеними митами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США опублікували список товарів китайського експорту, що підлягають обкладенню підвищеними митами

Світ
653
Сполучені Штати опублікували список імпортованих з Китаю товарів на суму близько $50 млрд, на які планують ввести 25%-і мита.
Цей захід передбачено у підписаному президентом Дональдом Трампом раніше меморандумі “Про боротьбу з економічною агресією Китаю”.
У список, зокрема, входять такі товари китайського виробництва, як автомобілі, мотоцикли, залізничні транспортні засоби, верстати, медичне та інше обладнання, авіаційні запчастини, супутники – всього 1,3 тис. найменувань.
“Список товарів базується на широкому міжвідомчому економічному аналізі і націлений на ті товари Китаю, які приносять йому вигоду відповідно до промислових планів”, – йдеться у заяві офісу торговельного представника Сполучених Штатів.
Водночас у ньому вказується, що вжиті заходи, за розрахунками, “матимуть мінімальний вплив на економіку США”.
Міністерство торгівлі КНР заявило, що готове дати пропорційну відповідь на заходи Вашингтона, що відповідають їм за силою дії і масштабами.
Китай з 2 квітня вже ввів мита в розмірі 15-25% на низку товарів американського експорту сумарною вартістю $3 млрд.
Офіційний представник МЗС КНР Лу Кан поширив у середу заяву, в якій зазначив, що протекціоністські заходи, які “вживаються США не відповідають національним інтересам самих Сполучених Штатів, не відповідають національним інтересам Китаю, не відповідають інтересам світової економіки”, і підтвердив готовність Китаю до відповідних кроків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас