У Таїланді арештували "найбільшу в історії" країни партію кристалів метамфетаміну на 22 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Таїланді арештували "найбільшу в історії" країни партію кристалів метамфетаміну на 22 млн дол.

Кримінал
307
Таїланд провів успішну операцію з захоплення найбільшої партії кристалів метамфетаміну загальною вартістю в 22,42 мільйона доларів США, повідомили в поліції Таїланду. Організація Об’єднаних Націй попереджала, що Південно-Східна Азія потопає в незаконному обороті наркотиків з так званого “Золотого трикутника”, повідомляє Reuters.
Золотий трикутник – це географічна зона, розташована в гірських районах Таїланду, М’янми, північно-східного В’єтнаму і південного Китаю, де в середині XX століття виникла система виробництва і торгівлі опіумом з організованими кримінальними синдикатами, пов’язаними з місцевими та світовими елітами. За різними даними, майже 50 тисяч осіб забезпечують безпеку виробництва, транзиту та збуту наркотиків.
Поліція повідомила, що близько 700 кілограмів препарату, відомого як “лід”, було вилучено 28 березня в південній провінції Чумпон, що призначалося для Малайзії. У зв’язку із затриманням були арештовані два тайці і два малазійці.
Ринок метамфетаміну розширився із загрозливою швидкістю в Східній і Південно-Східній Азії. У 2015 році експерти в декількох країнах субрегіону повідомили про збільшення використання як кристалічного метамфетаміну, так і таблеток на його основі.
Серед групи амфетамінів, метамфетамін є найбільшою загрозою для здоров’я в світі, йдеться в доповіді Всесвітньої організації охорони здоров’я з наркотиків і злочинності (ЮНОДК) 2017 року.
“Ці великі конфіскації свідчать про те, що з “Золотого трикутника” і Північного Шаню відбувається невпинне постачання Південно-Східної Азії, а також наповнення ринків високої вартості, таких як Австралія, Нова Зеландія і, можливо, далі”, – сказав Джеремі Дуглас, глава ЮНОДК в Південно-Східній Азії.
Поліція показала “улов” в урядовому комплексі на північ від Бангкока. На презентації також були присутні й інші наркотики, вилучені в різних облавах з 25 березня по 1 квітня, на загальну суму в 28,51 мільйонів доларів, включаючи кокаїн, канабіс і екстазі.
Більшість наркотиків були вироблені за межами Таїланду і перенаправлялись через країну в Австралію, Північну Америку і Європу.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас