Єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів скоротив чистий дохід на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів скоротив чистий дохід на 15%

Фондовий ринок
468
ПрАТ “АвтоКрАЗ” (Кременчук Полтавської обл.), єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів, в 2017 році отримав чистий дохід у розмірі 1 млрд 048 млн грн (у 2016 році чистий дохід становив 1 млрд 232 млн грн).
Відповідно до прес-релізу компанії, таку суму доходу повідомив у своїй доповіді на зборах акціонерів 3 квітня генеральний директор ПрАТ “АвтоКрАЗ” Роман Черняк.
У прес-релізі не наведено кількість випущених в минулому році автомобілів, але зазначається, що в загальній їх кількості найбільшу частку – 41% – займають бортові автомобілі, 38% – шасі під монтаж різного спецобладнання, тягачі – 17%, самоскиди – 3%, сортиментовози – 1%.
На внутрішній ринок було поставлено 81% реалізованої автотехніки, при цьому втричі зросли поставки цивільного сектору України, до країн далекого зарубіжжя експортовано 5% авто, СНД – 14%.
Однією з важливих подій року гендиректор назвав проходження ПрАТ “АвтоКрАЗ” першого наглядового аудиту системи менеджменту якості в період дії сертифіката, отриманого в листопаді 2016 року, що підтверджує відповідність системи вимогам ISO/TS 16949:2009. Для підвищення якості продукції, що випускається, в договори на поставку були включені вимоги щодо функціонування аналогічної системи менеджменту якості у постачальників.
Капітальні інвестиції в 2017 році склали 1,8 млн грн, і були направлені на придбання обладнання, інструменту, інвентарю, необхідних для організації виробничого процесу, модернізацію і реконструкцію основних засобів. На поточні та капремонти споруд та обладнання витрачено близько 29 млн грн, утримання поліклініки, гуртожитків, їдалень, палацу культури та інших об’єктів – близько 7,5 млн грн.
У доповіді фінансового директора було відзначено, що зростання витрат і недостатні обсяги виробництва, постійне зростання валютних курсів, нарахована сума відсотків за користування кредитними ресурсами позначилися на тому, що “АвтоКрАЗ” отримав у 2017 році значні збитки.

Довідка Finance.ua:

  • “АвтоКрАЗ” випускає 33 базові моделі, більше 260 модифікацій і комплектацій автомобільної техніки “КрАЗ” для роботи у всіх галузях економіки і в Збройних силах України.
  • За даними фінзвіту компанії, в 2016 році її чистий дохід склав 1 млрд 232 млн грн (на 36% менше, ніж роком раніше), чистий збиток скоротився на 40%, до 189 млн грн.
  • Компанія входить до фінансово-промислової групи бізнесмена Костянтина Жеваго.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас