Кабмін знову оголосить конкурси на керівників "Укрспирту" і ДПЗКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін знову оголосить конкурси на керівників "Укрспирту" і ДПЗКУ

Фондовий ринок
340
Кабінет міністрів скасував раніше оголошені конкурси на посади керівників держпідприємств “Укрспирт” і “Державна продовольчо-зернова корпорація України” і оголосив їх за новою процедурою.
Згідно з інформацією прес-служби Міністерства аграрної політики і продовольства, уряд вніс зміни до постанови №777 “Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки”, в результаті чого виникла необхідність оголосити нові конкурси на посади керівників цих відомств.
Як повідомлялося, постановою уряду №190 від 21 березня (внесено зміни до постанови №777) комітет з відбору керівників найбільших держпідприємств був скорочений з 18 осіб до восьми, з яких четверо – представники держави, а ще четверо – недержавні експерти з правом дорадчого голосу, яких затверджує Кабмін. Комітет приймає рішення більшістю, мінімум в три голоси. Згідно з новою процедурою кандидатури для комітету буде підбирати спеціально створена комісія, а не міністерства і відомства, як це було раніше. До її складу входять п’ять членів, серед яких – два представники секретаріату Кабінету міністрів, по одному представнику від Мін’юсту і органу управління, а також експерт з підбору персоналу.
Після деякої дискусії Кабмін, в зв’язку з затвердженням нової процедури, вирішив скасувати всі раніше оголошені конкурси на будь-яких їх етапах, тоді як проект постанови передбачав, що оновлений номінаційний комітет мав розглянути претендентів, які встигли відібрати комісії міністерств і Фонду держмайна. Найбільше таких було від ФДМ, перш за все в наглядові ради обленерго. Крім цього, в день прийняття рішення про нову процедуру відбору в.о. голови ФДМ Віталій Трубаров повідомив про визначення конкурсною комісією Фонду 14 претендентів на три посади незалежних членів наглядової ради “Центренерго”, не вказуючи їхніх прізвищ.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас