Продажі квартир на Манхеттені впали максимальними темпами з 2009 р. через податкову реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі квартир на Манхеттені впали максимальними темпами з 2009 р. через податкову реформу

Нерухомість
649
Продажі квартир і кондомініумів на Манхеттені впали в першому кварталі 2018 року на 24,6% в порівнянні з січнем-березнем минулого року, свідчать дані оцінювачів Miller Samuel і брокерів нерухомості Douglas Elliman.
Темпи падіння в річному вираженні були максимальними більш ніж за дев’ять років, зазначається в доповіді, а обсяг продажів повернувся на рівень незабаром після закінчення Великої рецесії (грудень 2007 – червень 2009 року). Всього за січень-березень було здійснено 2,18 тис. таких угод.
Однією з головних причин експерти називають зміни податкового законодавства в США, які відлякали потенційних покупців. Крім того, майбутніх домовласників також зупиняє підвищення процентних ставок, зазначив гендиректор Douglas Elliman в Нью-Йорку Стів Джеймс.
Середня ціна продажу об’єкта житлової нерухомості в одному з найдорожчих районів США впала на 8,1% в I кварталі. У розрахунку на квадратний фут ціни обвалилися на 18,5% – до $1697.
Найсильніше постраждав преміальний сегмент, що становить близько 10% всіх угод з нерухомістю на Манхеттені, а також продажі квартир в новобудовах.
Продажі елітних квартир і кондомініумів впали на 24%, до 220 угод, а середня ціна – на 20,6%, до $2653 за 1 кв. фут. Брокери Douglas Elliman відзначають істотні розбіжності між запитуваною ціною (нижній поріг для 10% найдорожчих об’єктів – майже $7 млн) і ціною продажу – нижній поріг близько $3,95 млн. Середня ціна квартири в преміальному сегменті впала на 15,1% – з $9,36 млн до $7,94 млн.
При цьому “падіння спостерігалося у всіх сегментах, це характерно для ринку в цілому, а не тільки для люксових об’єктів”, заявив президент Miller Samuel Джонатан Міллер, один з авторів щоквартальної доповіді.
Продажі квартир в новобудовах впали на 54%.
Податкова реформа в США обмежила максимальні відрахування податків, виплачених на рівні міста і штату, з суми федеральних податків, в тому числі на нерухомість. Крім того, знизився обсяг іпотечних кредитів, за відсотками на які можливі податкові відрахування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас