У Мінагро підрахували вартість весняно-посівної кампанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінагро підрахували вартість весняно-посівної кампанії

Аграрний ринок
132
Вартість весняно-посівної кампанії в Україні, за попередніми оцінками, в поточному році становитиме близько 4 тисяч гривень на гектар, що на 10% більше показника 2017 року.
Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк.
“Весь комплекс посівних робіт, за попередніми оцінками, обійдеться приблизно в 4 тис грн на гектар. Подорожчання в порівнянні з минулим роком становитиме 10% – трохи за рахунок палива, трохи за рахунок насіння”, – сказав він.
За словами першого заступника міністра, незважаючи на затримку старту весняно-польових робіт на місяць, в цілому агротехнічні терміни дозволяють здійснити весь комплекс необхідних робіт в оптимальному режимі.
“Прогноз врожаю зернових на цей рік ми залишаємо на рівні минулого року”, – зазначив Мартинюк.
Україна станом на 3 квітня експортувала трохи більше 30 млн тонн зернових і в зв’язку з цим Мінагропрод зберігає свої прогнози щодо експорту зернових в 2017/2018 маркетинговому році (липень-червень) на рівні 41 млн тонн.
“Посівні площі під сільськогосподарськими культурами під урожай 2018 року відповідатимуть минулорічному показнику. Зокрема, ми прогнозуємо, що посівні площі під соєю скоротяться до 10%. В цілому по всіх культурах ми прогнозуємо коливання в межах 5-10% і це пов’язано з природними процесами сівообігу”, – сказав перший заступник міністра.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас