На Kickstarter з'явився український проект з високоточним 3D сканером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Kickstarter з'явився український проект з високоточним 3D сканером

Фондовий ринок
291
Українська компанія D3Ds Lab виставила свій проект на відому платформу з фінансування стартапів Kickstarter. Кошти будуть збиратися на виробництво настільного 3D сканера, що не має аналогів. Відомо, що вже в українські стартапи було вкладено $400 млн.
Пристрій, створений українцями, дозволяє сканувати об’ємні предмети з точністю до 0,050 мм в глибину, 0,010 мм по вертикалі і 0,005 мм по горизонталі. Таких показників вдалося досягти завдяки рухомій конструкції сканера, повідомляє Ain.
Пристрій має п’ять ступенів свободи, що дозволяє отримувати доступ до всіх частин об’єкта сканування. Після того, як об’єкт відсканований, на комп’ютері користувача з’явиться набір .xyz файлів. У них знаходяться координати точок і вектор. Файли з розширенням .png зберігають зображення об’єкта з високою роздільною здатністю. Також є ще файл .mlp, він призначений для відриття в MeshLab. Вартість базової моделі складає $1500. Компанія планує зібрати $25 тис., які підуть на розвиток проекту. На даний момент вже зібрано $7832.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас