ФГВФО виставив на аукціон борги компаній, що входять в холдинг Retail Group, на 685,3 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО виставив на аукціон борги компаній, що входять в холдинг Retail Group, на 685,3 млн грн

Кредит&Депозит
391
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) виставив на голландський аукціон борги п’яти компаній, що входять в холдинг Retail Group, що управляє мережами “Велика Кишеня” та “Велмарт”, повідомила прес-служба ФГВФО.
Згідно з повідомленням, аукціон відбудеться 6 квітня в системі “ProZorro Продажі”, початкова вартість лота становить 685,3 млн грн і може максимально знизитися до 137,05 млн грн.
За інформацією ФГВФО, лот об’єднує права вимоги за шістьма кредитами, наданими компаніям трьома банками: “Форум”, “Київська Русь” і Дельта Банк. Активи раніше виставлялися на індивідуальні торги від дев’яти до 13 разів.
Забезпечення за кредитами включають: центр підготовки товарів с/г призначення площею 24,3 тис. кв. м, земельні ділянки загальною площею 16 га у Бориспільському районі Київської області, а також товари в обороті, що зберігаються в даному центрі і в чотирьох магазинах (дві “Великі Кышени” в Києві і одна – в Обухові, а також “Велмарт” в Дніпрі).
Як повідомлялося раніше, ПАТ “Рітейл Груп”, що управляє продуктовими мережами “Велика Кишеня” та “Велмарт”, за підсумками 2017 року отримало чистий прибуток 64,8 тис. грн, нерозподілений прибуток підприємства склав 1,1 млн грн. Чистий збиток підприємства в 2016 році склав 177,6 млн грн.
За даними Єдиного держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, дочірніми підприємствами ПАТ “Рітейл Груп” є ТОВ “Фудмережа”, ТОВ “Фудком” і ТОВ “Рітейл Інвест” (всі – Київ).
ПАТ “Рітейл Груп” створене в 2005 році. Станом на 21 березня 2018 року компанія управляла торговими мережами “Велмарт” (26 гіпермаркетів в 18 містах України і один – у Молдові), “ВК Експрес” (дев’ять магазинів в Києві), “Велика Кишеня” (40 супермаркетів у 16 містах України), “ВК Select” (один магазин преміум-формату в Києві), а також мережею з дев’яти супермаркетів Green Hills Market у Молдові. Компанія має 15 власних торгових марок.
Основним акціонером ПАТ, згідно з даними Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку, станом на четвертий квартал 2017 року була компанія “Хазинарт Лімітед” (78,1084%, Кіпр). Частками в підприємстві також володіють інвесткомпанія Dragon Capital (6,96%) і ТОВ “Альта Експерт” (9%).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас