Молоді американці вперше стали вірити в економіку країни менше, ніж їхні літні співгромадяни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молоді американці вперше стали вірити в економіку країни менше, ніж їхні літні співгромадяни

Світ
322
Індекс споживчої довіри, розрахований серед американців віком до 35 років, вперше за всю історію підрахунку цього показника виявився нижчим, ніж серед громадян, старших за 55 років, випливає зі звіту Мічиганського університету і компаній Haver Analytics і Deutsche Bank.
Частково аналітики пояснюють це вартістю освіти, що різко підскочила, в результаті чого обсяг боргів за кредитами на навчання у вузах в США становить рекордні $1,4 трлн.
Крім того, вартість нерухомості за останній час сильно зросла. В результаті правило, згідно з яким для комфортного існування потрібно витрачати не більше ніж 30% зарплати на виплату оренди або іпотеки, зараз практично недосяжне для молодих американців, пише MarketWatch.
Як наслідок, вперше за 130 років кількість американців, які живуть з батьками, перевищила кількість тих, хто живе окремо, показують дані некомерційної організації Pew Research Center.
“Хай США – одна з найбагатших країн світу, з одним з найвищих показників ВВП на душу населення серед розвинених країн, проте американці досить песимістично налаштовані щодо фінансового становища підростаючого покоління”, – говорить аналітик Pew Брюс Стоукс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас