Нафта слабко дорожчає після падіння напередодні, Brent торгується нижче ніж $68 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта слабко дорожчає після падіння напередодні, Brent торгується нижче ніж $68 за барель

Енергетика
88
Ціни на нафту еталонних марок слабко зростають під час торгів у вівторок після обвалу напередодні, викликаного побоюваннями торгових воєн між США і Китаєм.
Ціна червневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:06 мск у вівторок зросла на $0,14 (0,21%) – до $67,78 за барель. У понеділок контракти впали в ціні на $1,7 (2,45%) – до $67,64 за барель.
Вартість ф’ючерсу на нафту BRENT на травень під час електронних торгів Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася на $0,11 (0,17%) – до $63,12 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти подешевшали на $1,93 – до $63,01 за барель, максимальними темпами з початку лютого.
Як стало відомо на вихідних, Китай ввів мита на 128 видів товарів американського експорту, включаючи мито на свинину в розмірі 25% і на фрукти в розмірі 15%, у відповідь на протекціоністські заходи США. Потенційно мита торкнуться товарів на загальну суму $3 млрд.
“Наростання напруженості у суперечках між США і Китаєм у сфері торгівлі поки що чинить тиск на нафтові котирування, і швидше за все, у короткостроковій перспективі це питання нікуди не подінеться, – говорить аналітик сировинного ринку в Hyundai Futures Corp. Вілл Юнь. – Крім торгових воєн, в Штатах зростають запаси і нафтовидобуток, що завжди вважається негативним чинником для ринку”.
Американський інститут нафти (API) оприлюднює власні дані про запаси палива в США, що збираються на добровільній основі, в ніч з вівторка на середу, а офіційні дані Міненерго будуть опубліковані в 17:30 МСК у середу. Експерти в середньому очікують, що запаси нафти минулого тижня зросли на 2 млн барелів.
Тим часом напередодні міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак заявив, що Росія в березні на 93,4% виконала домовленості щодо скорочення видобутку і що країна прагне досягнення балансу на нафтовому ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас